Zemlja gruva
Centar za kulturu "Božidarac", Beograd
25. april 2013.

30. april 2013.

 
 
 
  Predivno beogradsko veče, koje nas je definitivno uvelo u leto, Zemlja gruva je pretvorila u pakleno afričko grotlo i provozala nas kroz svet savršene, smislene zabave.

Oko sat i 20 minuta, pred punim "Božidarcem", momci i devojke su nas odveli u svet u kome je sve mnogo lakše. Odlično usvirani, predvođeni sjajnim, verovatno najboljim ženskim vokalima koja naša scena nudi i najharizmatičnijim MC-ijem, predstavili su miks svojih najvećih hitova i novih pesama – «kontraverznu» "Sudoperu" i obrade Dina Dvornika i Massive Attack.

Zemlja gruva konzistentno, jasno, mirno i opušteno, priča već godinama svoju posebnu priču, koja predstavlja fino stilizovanu mešavinu funka, popa, afričkih ritmova i povremeno reggaea, na stilski jasan, vrlo pitak, ali nikad banalan način. Od prvog takta, sva silina odličnih vokala, duvačke linije i ritam sekcije grunula je na vrlo raspoloženu publiku i pretvorila koncert u sjajnu žurku na kojoj opušteno igrate i pevate zaboravljajući na sve frustracije svakodnevnice.

S nadom da talentovana grupa zaista odličnih muzičara neće imati problema sa inspiracijom i da će uskoro predstaviti naslednike "Najlepših želja" i "Nisam znala da sam ovo htela", odlazimo u toplu noć, rasterećeni i zadovoljni.


tekst - biljana buljugić
Fotografija iz arhive dobrih vibracija

 
 

koncerti


Marissa Nadler

Studio M, Novi Sad
19.04.2013.




Jarboli
"Božidarac", Beograd
19.04.2013.




Chuck Prophet
Dom omladine Beograda
17.04.2013.




Guarana Long Night 3 Fest
Dom omladine Beograda
30.03.2013.